Keukenmedewerker (M/V/X)
Omwille van de leesbaarheid wordt in deze functiebeschrijving de mannelijke vorm gebruikt om bepaalde rollen te beschrijven. Termen zoals bijvoorbeeld « medewerker », « chef » of « gebruiker », hebben zowel betrekking op vrouwen als op mannen.
Identificatie van de functie
Functiecode : LO001
Niveau: D
Functiefamilie : Productbewerkers Beroepscategorie : 07. Logistiek en Economaat (LO)
Doel van de functie
Bereiden en opdienen van dranken en koude en warme schotels volgens de beschikbare middelen
teneinde
tegemoet te komen aan de behoeften voor het personeel en de bezoekers en dit met naleving van de kwaliteits- en hygiënenormen.
Resultaatgebieden
Alsverwerkermeewerken aan de bereiding van warme of koude schotels met strikte naleving van de normen
teneinde
te voldoen aan de verwachtingen van de klanten en aan de kwaliteitsnormen
Voorbeelden van taken
- voedingswaren ophalen in de opslagruimte en deze in de koelkasten plaatsen
- de verschillende voedingswaren bereiden, m.a.w. groenten schillen, wassen en snijden, versnijden van vlees en vis, de borden dresseren en sandwiches beleggen, ...
- de telefonisch of per mail doorgegeven bestellingen noteren
Alsleverancierinstaan voor het uitdelen van de producten en voedingsmiddelen
teneinde
te kunnen leveren wat de interne of externe klanten hebben besteld
Voorbeelden van taken
- de drankautomaten vullen en rondgaan in de vergaderzalen om koffie of andere dranken, snoepgoed en het nodige vaatwerk te bezorgen
- instaan voor de verdeling van de schotels aan het buffet en indien nodig de bestelde producten naar de (vergader)zalen brengen
- de vragen van klanten over de menu’s en de maaltijden beantwoorden
Alshygiëneconsulentvoortdurend toezien op de grondige netheid van het keukenmateriaal, de elektrische keukentoestellen en de verschillende lokalen die bij de cafetaria horen
teneinde
te allen tijde aan de regels betreffende hygiëne (HACCP) te voldoen
Voorbeelden van taken
- de vloer, de kasten en het keukenmateriaal reinigen met producten die geschikt zijn voor de keuken
- zorgen voor de opslag en bewaring van de voedingsmiddelen (controle van de temperatuur, zorg voor de opslagruimte)
- de vuilnis tijdig buiten zetten
Alskassierde verkoopactiviteiten registreren en de klant zijn wisselgeld te geven
teneinde
het geld voor de maaltijden te ontvangen
Voorbeelden van taken
- het totaalbedrag van de bestelde dranken en schotels berekenen
- het geld in ontvangst nemen en de klant - indien nodig - het juiste wisselgeld teruggeven
- het ontvangen geld in de kassa bewaren
Alsdienstmedewerkeroccasioneel en punctueel ondersteuning verlenen bij de organisatie van bepaalde evenementen en recepties wat de catering betreft
teneinde
het goede verloop van deze evenementen te vergemakkelijken
Voorbeelden van taken
- helpen bij de bereiding van maaltijden en het dekken van de tafels (plaatsing van de tafels, tafelkleden, servetten, bestek en ander vaatwerk, ...) of het opstellen van het buffet
- dresseren van de borden en opdienen van de schotels aan tafel
- de vaat doen en zorgen voor het correct opbergen van tafelkleden, vaatwerk, etc.
Netwerkelementen - VAN wie krijgt de functie informatie?
Van wie
|
Welke informatie
|
Onder welke vorm
|
Met welke frequentie
|
Beheerder van de cafetaria
|
instructies, richtlijnen
|
mondeling
|
dagelijks
|
rechtstreekse collega's
|
instructies, richtlijnen
|
mondeling
|
ad hoc
|
Netwerkelementen - AAN wie geeft de functie informatie?
Aan wie
|
Welke informatie
|
Onder welke vorm
|
Met welke frequentie
|
journalier
|
menu, prijs, dienstregeling
|
mondeling
|
dagelijks
|
journalier
|
Informatie
|
mondeling
|
dagelijks
|
Positionering
De functie krijgt leiding van
Cafetariabeheerder
De functie geeft leiding aan een groep van : 0 medewerkers van
Autonomie
De functie kan autonoom beslissen over
- de organisatie van zijn eigen werkzaamheden
De functie moet autorisatie vragen voor
- Alle voorgestelde verbeteringen moeten worden gevalideerd
Impact
Totaal werkbudget entiteit
Niet relevant
Eigen werkbudget
Niet relevant
Andere kwantitatieve gegevens
1. Niet relevant
Technische expertise
Technisch competentieprofiel
Om het technisch competentieprofiel op te maken, staan het rooster technische expertise of de applicatie Crescendo tot uw beschikking.
Innovatie
Aan welke richtlijnen, instructies en wetgeving is de functie gebonden
- Regelgeving inzake hygiëne
- Veiligheidsaanbevelingen voor het gebruik van het materiaal
Welke vernieuwingen
- Voorstellen om de dienstverlening aan de klant te verbeteren
Gebaseerd op welk referentiekader
- Normen inzake kwaliteit en hygiëne (normen die gelden voor de bereiding van maaltijden, voor het bewaren van voedingsmiddelen, ...)
|